Pobierz informacje o kierunku
Na tym kierunku nauczysz się planować jadłospisy i diety odchudzające oraz diety dla osób chorujących. Poznasz zasady żywienia i komponowania zbilansowanych jadłospisów oraz zasady suplementacji. Dowiesz się także, jak analizować badania laboratoryjne, udzielać porad dietetycznych oraz wdrażać terapie żywieniowe. Ponadto nauczysz się jak postępować z osobami borykającymi się z zaburzeniami odżywiania.
PRZEDMIOTY:
-
Podstawy żywienia człowieka
-
Trendy żywieniowe i dietetyczne
-
Dietoprofilaktyka i leczenie dietetyczne chorób cywilizacyjnych i żywieniowozależnych
-
Dieta sportowców i osób aktywnych fizycznie
-
Żywienie w poszczególnych etapach rozwoju człowieka
-
Procesy przetwórcze żywności z elementami towaroznawstwa
-
Działalność gospodarcza w dietetyce i gastronomii
-
Fizjologia żywienia człowieka
-
Diagnostyka laboratoryjna w praktyce dietetyka
-
Zaburzenia odżywiania
-
Zasady planowania diet i układania jadłospisów
-
Żywienie człowieka - żywność
-
Leki a żywność
-
Suplementacja diety
Perspektywy zatrudnienia:
-
Bary i restauracje
-
Sklepy ze zdrową żywnością
-
Prywatne firmy dietetyczne
-
Założenie własnej działalności gospodarczej związanej z dietetyką
|
TEB BENEFIT, czyli dlaczego warto uczyć się u nas!
-
Własne, profesjonalnie wyposażone pracownie
-
Nowoczesny sprzęt i wysokiej jakości materiały dydaktyczne dostępne w czasie zajęć
-
Nauczyciele - praktycy
-
GRATIS Certyfikat:
ze znajomości specjalistycznego programu do układania diet DietetykPRO -
Dostęp do Office 365 w chmurze
-
Dostęp do szerokiej gamy kursów e-learningowych
-
Własne e-podręczniki
Sprawdź kierunki w swoim mieście:
Zapytaj o kierunek Zapisz się online